Marc polític

Qui som?

Les CUP són candidatures d’unitat popular obertes a la participació ciutadana que tenen més de 30 anys de recorregut i lluita dins l’esquerra independentista dels Països Catalans. Es caracteritzen pel seu tarannà assembleari i la seva aposta per una democràcia participativa de base, horitzontal, que mana obeint.

La CUP de Tiana som un conjunt de persones amb un projecte comú de lluita i treball polític, social i cultural, defugint de lideratges unipersonals. Ens volem emmarcar dins el municipalisme constituent i plantejar un canvi de model social i econòmic, la ruptura amb el règim del 78 i l’alliberament nacional basat en l’autoorganització de les classes populars i la seva acció col·lectiva arrelada al territori. En el nostre cas, la Vila de Tiana i la seva gent.

Ens estructurem i fem créixer el projecte de la CUP des del municipalisme. L’espai municipal és el que ens permet una identificació més propera dels problemes del poble i una participació més directa dels veïns i veïnes, permetent-nos articular i teixir més fàcilment xarxes i complicitats amb altres actors i sectors.

Per què ens presentem a les eleccions municipals?   

Tiana es troba, com la resta del país, immersa en una greu crisi socioeconòmica, democràtica i nacional que necessita respostes i mesures rupturistes. Volem trencar l’etapa de la democràcia formal, l’autonomisme, la pobresa, la corrupció i les retallades. Posar fi a la vella política, vertical i elitista, gestionada de dalt a baix.

Perquè la tasca no és només entendre el món, sinó canviar-lo, a Tiana volem superar aquesta dinàmica corcada i malsana. Ha arribat el moment d’enfortir-nos, de deixar la por enrere, de  posar les institucions al benefici dels tianencs i tianenques. Un model de lluita de baix a dalt.

     1 – Democràcia participativa: per a totes, tot.

A Tiana ens governen uns polítics que no volen ser útils sinó importants, que anhelen  protagonisme i fan prevaldre els seus interessos per sobre de les necessitats reals de les persones. Des de la CUP Tiana apostem per fomentar la cultura comunitària, practicant una democràcia participativa i de proximitat.

     2- Transparència

L’Ajuntament és la casa de la Vila, no dels polítics. Volem un ajuntament on les portes i les finestres estiguin sempre obertes per tal de promoure la implicació ciutadana. Tota la informació i les decisions que surtin del Consistori han d’estar 100% disponibles i a l’abast de tota la població.

     3 – Remunicipalització i gestió comunitària dels serveis públics 

Volem trencar el model de privatització com a estructura de la nostra vila i transformar-lo en remunicipalització dels serveis bàsics. Remunicipalitzar és empoderar el poble, significa generar llocs de treball i abaratir els costos. En definitva, augmentar el benestar de les persones i no el de les empreses privades.

     4 – Poble viu i proactiu

El creixement demogràfic i el model urbanístic han generat un buit de cohesió. Les persones i els carrers han quedat separats. És per això, que des de la CUP Tiana proposem la creació d’un ateneu popular per a promoure la cultura i la socialització, com a eix fonamental d’unió entre les persones, ensenyament permanent i despertar del poble.

Alhora, volem donar màxim suport al teixit associatiu entenent que les iniciatives ciutadanes han de sortir de les persones i no les institucions.

     5 – Poble inclusiu i feminista.

Estem convençudes que no hi haurà alliberament nacional sense alliberament social, el qual no serà possible si no és des del feminisme. Volem fer una política que trenqui amb les maneres de fer masclistes i patriarcals.

     6- Economia i justícia social

Des de la CUP Tiana creiem que cal buscar noves formes de dinamitzar l’economia i trencar el sistema capitalista de pa per avui i fam per demà. Volem apostar seriosament per l’economia social, el cooperativisme, la petita empresa, el comerç local i tradicional, l’artesania i la petita pagesia.

El model de creixement urbanístic descontrolat ha generat l’actual situació de preus abusius de l’habitatge. Cal aprofitar els béns immobles existents i reestructurar nous models de lloguer social. Volem convertir Tiana en un poble molt més viu i accessible, evitant així que el jovent continuï marxant del poble.

     7 – Països Catalans

La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat. Des de la CUP Tiana apostem per un treball i lluita constant a la nostra Vila, per la independència dels Països Catalans i la desconnexió total del règim del 78. Exigim que s’escolti la veu del poble per decidir el nostre futur.

Ara ens toca a nosaltres. Ara et toca a tu. És hora de manar obeïnt.

Què volem?

– Construir un espai polític local alternatiu mitjançant la CUP de Tiana, una organització que treballa de forma horitzontal, assembleària i plenament democràtica, elaborant un projecte ciutadà per les properes eleccions municipals del maig de 2015.

– Donar ple suport al procés per la ruptura que emplaça la plataforma de la “crida constituent” en què es busca una democràcia radical en les institucions polítiques que generi un procés constituent popular on la gent pugui decidir-ho tot, canviar-ho tot, garantint així que la dignitat i el benestar de les persones estaran per sobre dels interessos privats, econòmics i financers.

 

Com ho volem?

– Promovent debats que permetin decidir col·lectivament el model de gestió municipal.

– Empoderant als tianencs i a les tianenques per a dur a terme un programa electoral que defensi la seva visió del poble mitjançant assemblees obertes per a arribar a un coneixement compartit que ens permeti tenir eines per treballar d’una manera democràtica la gestió del nostre ajuntament i els nostres recursos.

– Respectant un codi ètic i un model organitzatiu basat en un procés assembleari transversal.

 

Què pots fer?

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a cuptiana@cup.cat, seguir-nos a les xarxes socials (Facebook CUP-Tiana Maresme) (twitter @CUPTiana)  i pàgina web (www.cuptiana.cat) i participar conjuntament amb nosaltres, a través de les assemblees obertes i formatives per a crear coneixement col·lectiu que anirem publicant les properes setmanes. La finalitat de les assemblees i les xerrades formatives i de debat són construir un model de poble basat en la igualtat, la democràcia, la transparència i la participació ciutadana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s