Codi ètic

  1. Independència i transparència financera

La candidatura no demanarà cap crèdit bancari per a finançar-se i farà públics els ingressos i les despeses anuals, el cost de la campanya electoral i la declaració de béns dels regidors i les regidores.

 

  1. Del poble, per al poble

L’organització es compromet a destinar, anualment, un 10% dels ingressos que percebi el grup municipal a projectes d’interès social per al poble, escollits periòdicament per les entitats ciutadanes (“per les i els tianencs en assemblea oberta popular”).

 

  1. Limitació de mandats

Els càrrecs electes i de lliure designació podran ocupar el seu lloc durant dues legislatures seguides com a màxim. En el cas d’estar a l’oposició, es podran rellevar cada dos anys per tal d’afavorir el coneixement intern de la institució per part de major nombre d’integrants de la CUP possible.

 

  1. Assemblearisme

La candidatura CUP Tiana prendrà les decisions de forma democràtica, horitzontal i assembleària. Sempre que sigui possible, les decisions es prendran per consens. En cas de la impossibilitat d’arribar-hi, es prendran per votació amb majoria qualificada. El membres de l’assemblea tindran dret a vot sempre i quan hagin participat com a mínim a dues de les res darreres assemblees. El control de l’assistència pel dret a vot es guiarà per les actes d’assemblea que, a la vegada, seran enviades a militants i simpatitzants.

La persona militant es compromet a ser activa en tasques i rols dins l’organització, assumint tasques i responsabilitats per tal d’establir equitat entre els membres del grup. Aplicarem i defensarem el programa polític consultant als moviments socials i populars mitjançant assemblees obertes, sense direccions ni executives. L’assemblea local de Tiana serà plenament sobirana.

 

  1. Poder popular

Les decisions polítiques que tinguin una afectació important per a la Vila de Tiana, així com proposta de noves inversions, seran sotmeses a referèndum vinculant. Per materialitzar la participació ciutadana, es crearà el “consell de poble” per vehicular aquesta participació i vincular aquestes decisions per tal que es facin efectives al consistori.

 

  1. Limitació dels sous

El sou net estipulat per als càrrecs electes amb dedicació exclusiva serà de dues vegades el Salari Mínim Interprofessional, a revisar anualment. Referent als càrrecs electes amb dedicació parcial, en rebran la quantitat proporcional. Els càrrecs electes que mantinguin la seva situació laboral prèvia renunciaran a les retribucions econòmiques per la seva activitat institucional, que es destinaran íntegrament al grup municipal per a gestionar-ho de manera que, assembleàriament, es cregui oportuna.

 

  1. Política ètica i anticorrupció

Els càrrecs electes i de lliure designació que signen aquest codi es comprometen a fer un ús racional i transparent dels recursos públics i a denunciar i desemmascarar qualsevol abús o pràctica no ètica que detectin en l’exercici de les seves funcions institucionals. Tampoc no acceptaran regals o privilegis que puguin suposar un tracte de favor.

 

  1. Ruptura amb l’Estat

Des del municipalisme, la candidatura CUP Tiana defensarà la independència i la construcció dels Països Catalans, una acció imprescindible per a la ruptura i l’inici d’un procés constituent que trenqui definitivament amb el règim del 78 canviant cap a una democràcia radical i canvi de correlació de forces.

 

  1. Lluites socials

El grup municipal de la CUP actuarà en estreta col·laboració amb les lluites socials i defensa del territori i amb els moviments populars de Tiana i treballarà per a vincular i desenvolupar a Tiana aquells moviments socials en defensa dels drets socials existents en localitats grans i convertir Tiana en una vila reivindicativa i lluitadora a favor de la dignitat de les persones.

 

  1. No duplicitat de càrrecs

Cap càrrec electe de la CUP podrà ocupar simultàniament més d’un càrrec institucional d’elecció pública directa.

Aprovat a Tiana, a 11 de febrer de 2015.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s