Què va passar el 28 de maig de 2014

En Franz i l’Adrià, així com d’altres milers de persones, es van sumar a la tercera onada de mobilitzacions de resposta al desallotjament del CSA Can Vies el 28 de maig de 2014. Ells dos, estudiants de la Universitat Pompeu Fabra i implicats en el teixit associatiu de la universitat, es van manifestar de forma pacífica per defensar un espai autogestionat pels i les veïnes de Sants. Al final de la manifestació, van ser detinguts de forma arbitrària i aleatòria en una nit que es va saldar amb més de vint detencions.

Un cop detinguts van ser traslladats a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del barri de Les Corts, on van restar en dependències policials durant tota la nit. Ja feta la notificació policial -si bé moltes hores després del seu trasllat-, al matí es va convocar una concentració de suport a totes les detingudes a les portes de la comissaria. S’hi respirava el desconcert, la desinformació i la incertesa de saber quan sortirien: la preocupació i el neguit de les persones concentrades va xocar amb un mur de silenci a Les Corts. Les hores passaven i la concentració es va desconvocar davant la notificació de que en Franz i l’Adrià passarien una segona nit a la comissaria.

L’espiral de fets imprevisibles semblava que no havia d’acabar quan l’endemà van ser traslladats a la Ciutat de la Justícia. El suport dels companys i companyes no va decaure i novament es van concentrar a les portes de la institució, en aquest cas a les portes de la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet del Llobregat, per denunciar la repressió policial viscuda cap ells dos i davant l’arbitrarietat i el desconcert que més de dos dies sense massa informació sobre els seus companys va generar en el seu entorn.

Un cop acabada la declaració van ser retinguts 6 hores més, augmentant el patiments dels dos estudiants i de les desenes de persones que encara restaven a l’exterior de l’edifici. Cap a les 9 del vespre, i després d’esgotar les 45 hores de retenció en instàncies judicials, se’ls va permetre sortir un a un de la Ciutat de la Justícia (arribant a intervals de més de 15 minuts entre detinguts) en llibertat amb càrrecs.

A dia d’avui, a en Franz i l’Adrià els acusen d’atemptat a l’autoritat i desordres públics i s’enfronten a una pena de 3 anys i mig de presó per haver-se manifestat de forma pacífica en defensa d’un espai que complia una funció social al barri de Sants i a la ciutat de Barcelona en general. Són molts els processos judicials oberts relacionats amb el desallotjament de Can Vies, transformant el què fins el 2014 era un espai de referència de creació cultural i transformació social amb una icona de la resistència a la submissió de la política als interessos privats, a l’arbitrarietat judicial, a la desinformació per part de les autoritats, a l’aïllament a què es reclou als processats i a l’eterna espera d’una data que no arriba.

El Grup de Suport pretenem fer de corretja de transmissió entre els nostres companys i la societat tot explicant el seu cas: el de dos estudiants compromesos amb els drets col·lectius processats judicialment per solidaritzar-se amb una de les icones de la Barcelona popular, la dels barris i de la seva gent.

FRANZ I ADRIÀ ABSOLUCIÓ

Grup de Suport a en Franz i l’Adrià

Juliol 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s