Minut a minut de les converses post-electorals. Conversa amb Junts.

PACTE SOBIRANISTA SÍ, PERÒ AMB CONTINGUT! NOSALTRES PORTEM LA BANDERA DE LA INDEPENDÈNCIA PERÒ NO ENS SEPARAREM DELS DRETS SOCIALS NI DEL REBUIG TOTAL A LES RETALLADES. EL PROCÉS NACIONAL NO POT ANAR DESLLIGAT DEL PROCÉS SOCIAL I CONVERTIR L’ESCLETXA SOCIAL EN UNA DIVISIÓ DE CLASSES PERPÈTUA. 

Com a punt de partida defensem ambdues agrupacions el pacte signat preelectoralment amb compromís signat davant de l’ANC, això vol dir que treballarem per assolir un consistori a Tiana on el govern estigui compromès amb la independència.

Nosaltres com a CUP diferenciem pacte d’investidura i pacte de govern. Si bé, afavorirem la investidura d’una alcaldia que defensi el projecte d’una DUI i una futura República Catalana, aportarem el nostre vot per què sigui possible i que no trenqui el pacte, però no vol dir participarem en un govern local on CIU sigui la principal força i de la qual ens hi oposem ideològicament i política.

Junts considera raonable la nostra proposta. Consideren que ells sí que defensarien la investidura i un pacte de governabilitat reunint a CIU, ERC i JUNTS. I en la mesura dels possibles defensarien amb nosaltres qüestions programàtiques dins del consistori encara que estiguem a l’oposició.

Per tal de portar a terme aquest pacte d’investidura, proposem tant des de Junts, com des de la CUP, que es signi un document de mínims que obligui i resumeixi els principis fonamentals, per tal d’aprovar el futur govern en quant a: Transparència i participació, urbanisme, cultura, llibertat de premsa i imprescindible, continguts mínims pel 27 S, full de ruta cap a la independència.

Es pren en consideració fer extensible aquest document a un futur govern o oposició, encara que no hagi signat el pacte de l’ANC  i per tractar aquests temes es demana una reunió a cinc bandes amb CIU, ERC, Junts, ANC i CUP el proper dimecres 10 de juny. Aquesta trobada l’anirem gestionant per tal que sigui possible des de la CUP i estudiar la viabilitat del projecte comú i  fer viable la investidura del consistori amb garanties socials.

A nivell intern de la CUP i Junts hi ha una repartició de tasques de cara als propers dies er tal de presentar la proposta el dia 10 de juny:

-Transparència i participació ciutadana (ho construiríem des de la CUP. Amb assessorament d’Enric Pons i l’OCM municipal)

-Urbanisme (ho gestionaria Junts amb la Tiana del segle XXI)

– Llibertat de premsa (proposa a fer per JUNTS)

– Cultura (es treballaria un document entre Junts i CUP)

– 27 S. Demanem des de la CUP emplaçar a l’ANC uns mínims que recullin els aspectes bàsics socials i model de societat que ha de tenir la república catalana. Des de la CUP es promou un govern independentista però lligat al socialisme i, per tant, demanem uns continguts mínims dins el concepte (independència) per tal d’afavorir una investidura.

Resultats electorals

Seguim.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s